Record aan data door glasvezel gestuurd

supersnel internet glasvezel

EINDHOVEN – Het is wetenschappers gelukt om het tot nu toe grootste pakket ooit aan informatie door een glasvezel te sturen.
,,Vergeleken met een gewone glasvezelkabel is het alsof je van een 1-baansweg naar een 7-baanssnelweg gaat”, vertelt onderzoeker Hugo de Waardt van de TU Eindhoven. En dan niet steeds met één auto, maar met drie bovenop elkaar. Daarmee is ruim 20 keer zoveel informatie door het glas gestuurd als er door de glasvezels gaat waarmee nu tv wordt gekeken en geïnternet.
Het datapakket dat tijdens het experiment is verstuurd, was 255 Terabit per seconde, zo staat zondag in het tijdschrift Nature Photonics. Door een gewone glasvezel gaat 4 tot 8 terabit per seconde. De Eindovense technische universiteit werkte samen met de CREOL-universiteit in Florida.
Het duurt nog wel even voordat de supersnelle glasvezel de grond in kan, verwacht De Waardt, nog een jaar of vijf. De huidige glasvezels hebben één kern, de experimentele heeft er zeven. Maar die nieuwe vezel kan nog niet in grote lengtes worden gemaakt. Ook moeten er nog ontvangers ontwikkeld worden die alle informatie bij aankomst snel kunnen lezen.
De wetenschappers denken dat de komende jaren de honger naar data alleen maar groter wordt. Er moeten nieuwe technologieën komen, om al die informatie van de ene naar de andere plek te transporteren, aldus de TU Eindhoven.
Wilt u ook klaar zijn voor de toekomst met uw bedrijf bestel dan nu zakelijk internet

Populaire posts van deze blog

Hoe werkt VoIP?

Welk zakelijk GSM abonnement is de beste?

Glasvezel vergelijken